26.08.18 Pomůcky

Kolik kočičích záchodů?

Obecné doporučení zní, že počet záchodů by měl odpovídat počtu koček plus jeden navíc. Jinými slovy, pokud máte dvě kočky, měli byste mít tři kočičí toalety.

Možná to zní trochu přehnaně, ale vyplatí se to, zvlášť když máte doma dostatek prostoru a jeden záchod navíc se k vám vejde. Proč by jich mělo být víc? Kočky mají rády čisté záchody, navíc jsou velmi teritoriální a nerady se dělí. Hodně koček se nevymočí na místo, které již použila před nimi jiná kočka. Dá menší práci čistit jeden záchod navíc, než aby vám kočky vykonávaly potřebu kdekoli po bytě.

Krytý, nebo otevřený?

Záleží na vás a vaší kočce. Výhoda krytého záchodu je, že drží prach ze steliva uvnitř, podestýlka se nesype na podlahu a také lépe izoluje zápach. Ovšem v domácnosti s více kočkami, mezi kterými nepanují úplně vřelé vztahy, se může submisivnější kočka cítit v zakryté toaletě v pasti, když se přiblíží její „protivnice“. Proto je lepší dát vašim čtyřnohým svěřenkyním na výběr a po domácnosti rozmístit několik různých toalet s různým stelivem. Sami uvidíte, čemu dají přednost. Umístěte toalety na místo, kde není příliš velký provoz a kde bude mít kočka na vyměšování dostatek klidu. Vhodným místem bývá koupelna, záchod, méně frekventovaná chodba, prostor pod schody či předsíň.

Více se dozvíte zde

Foto: pexels.com