16.01.19 Výživa

Krmiva šitá na míru nejoblíbenějším kočičím plemenům

O tom, že správná výživa koček přispívá k jejich delšímu a především kvalitnějšímu životu, vás jistě nemusíme dlouze přesvědčovat. Proč však zvolit krmivo speciálně vytvořené pro určité plemeno?

Každý, kdo se trochu zajímá o výživu koček, ví, že se jednotlivé receptury granulí rozdělují podle různých potřeb, jako je věk, velikost, životní styl a s ním související nároky na obsah živin, vitaminů a minerálních látek. Například kočky žijící pouze v bytě vyžadují méně energie než kočky venkovní, to dá rozum. Značka Royal Canin však ve vývoji zašla ještě dál a nabízí granule z řady Feline Breed Nutrition, které byly navrženy tak, aby přesně odpovídaly potřebám čistokrevných koček. Díky úzké spolupráci s veterinárními lékaři, profesionálními chovateli a vědeckými pracovníky po celém světe Royal Canin neustále zlepšuje jednotlivé receptury, aby byly přizpůsobené specifickým požadavkům různých koček.

Každé plemeno je jiné

Různorodost jednotlivých plemen je výrazná zejména u psů, ale i kočky se v mnoha ohledech liší. Stačí se podívat na štíhlé krátkosrsté siamky v porovnání s robustními mainskými mývalími chlupáči. Každé plemeno je zkrátka jiné. Má odlišnou stavbou těla, osrstění, povahu, temperament a v neposlední řade i vrozené predsipozice k různým onemocněním. Například dlouhosrstá plemena, jako je perská nebo mainská mývalí kočka, potřebují krmivo, které udrží v perfektní kondici jejich hustou srst. Pro bezsrstou sphynx je naopak důležité složení, které podpoří energeticky náročnou termoregulaci a silnou pokožku.

Proč mají granule různý tvar?

Při krmení je důležité respektovat i způsob, jakým různá plemena koček uchopují a koušou potravu. Třeba odlišný tvar čelisti perské a siamské kočky je vidět na prví pohled. Z toho důvodu se granule jednotlivých krmiv z řady Feline Breed Nutrition liší nejen svým složením, ale i tvarem.

Vybírejte krmivo podle specifických potřeb plemene:

British Shorthair ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé britské krátkosrsté kočky nad 12 měsíců. Silné a podsadité tělo britské kočky může představovat zátěž pro pohybový aparát. Krmivo je proto navrženo tak, aby podporovalo zdraví kostí a kloubů. Je obohaceno o omega 3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a L-karnitin, který podporuje zdravý metabolismus tuků. Taurin, EPA nebo DHA pomáhají udržovat zdravé srdce. Krmivo obsahuje vyvážený obsah minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Maine Coon ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé mainské mývalí kočky nad 15 měsíců. Mainská mývalí kočka má hustou, středně dlouhou srst s jemnou měkkou podsadou, proto krmivo obsahuje vitamíny, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, které zlepšují srst a pokožku. Krmivo je obohacené o živiny, jako taurin, EPA a DHA, které pomáhají udržovat zdravé srdeční funkce. Složení obsahuje vyvážený poměr minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Persian ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro perské kočky nad 12 měsíců. Specifická směs vlákniny (včetně psyllia, které je bohaté na rostlinný sliz) pomáhá přirozenou cestou stimulovat průchod potravy střevy, vylučovat spolknuté chlupy a omezovat vytváření smotků. Vysoce stravitelná bílkovina a prebiotika podporují přirozenou střevní mikroflóru. Složení obsahuje vyvážený poměr minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Ragdoll ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé kočky plemene ragdoll nad 12 měsíců. Obohaceno o taurin, EPA a DHA, které pomáhají udržovat zdravé srdce. Složení podporuje také zdravé kosti. Obsahuje vyvážený poměr minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Siamese ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé siamské kočky nad 12 měsíců. Obohaceno o L-karnitin, který podporuje zdravý metabolismus tuků. Vysoce stravitelná bílkovina a prebiotika podporují vyváženou střevní mikroflóru. Specifické aminokyseliny, vitamíny a omega 3 a omega 6 mastné kyseliny pomáhají udržovat zdravou pokožku a lesklou srst. Složení obsahuje vyvážený poměr minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Sphynx ADULT

Kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé kočky plemene sphynx nad 12 měsíců. Komplex živin podporuje „bariérovou“ funkci pokožky. Obohaceno o omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, které podporují zdravou pokožku. Obohaceno o taurin, EPA a DHA, které pomáhají udržovat zdravé srdce. Složení obsahuje vyvážený poměr minerálů pro zdraví močového ústrojí.

Více informací naleznete na www.royalcanin.cz